Veoma aktuelan deo naše ponude predstavlja oprema za navodnjavanje. Pomoću solarnih panela i solarne vodene pumpe možete jednostavno i besplatno navodnjavati vaše kulture i time višestruko povećati prinose. Sisteme realno dimenzionišemo u skladu sa Vašim potrebama i uslovima na terenu putem licenciranog programa.

Invertor za navodnjavanje i zagrevanje

Ovi invertori su pogodni za sisteme navodnjavanja kod kojih već postoji pumpa koja već radi na agregat ili redovni izvor električne energije. Da bi ovaj sistem radio sa postojećom pumpom potrebno je samo da implementirate invertor i solarne panele. Čim sunčevi zraci dođu na panele, Vaša pumpa će početi da crpi vodu i da zaliva vaše useve, voćnjake… Na invertoru možete podešavati jačinu rada pumpe a samim tim i pritisak i potrebnu količinu vode koju pompa treba da Vam bezbedi.

Invertori mogu biti monofazni i trofazni i mogu raditi na solarne panele, agregat ili redovnu struju. Trenutno su u ponudi invertori snage 2,2kW, 4kW, 7,5kW i 11kW. Najjeftiniji način da zamenite agregate i potrošnju goriva.

Za navodnjavanje različitih kultura sistemom kap-po-kap potrebno je od 25-40 m³ vode dnevno po hektaru. Protok na kapljačima ide od 2-10 l/h, zavisno od zasejane kulture. Solarni pumpni sistemi u potpunosti zadovoljavaju potrebe za navodnjavanjem jednog hektara voćnjaka i svih ostalih zasada te veličine po sistemu kap po kap.

Pumpe ostvaruju potrebne pritiske od 1-2,5 bara u sistemu, a vodu izvlače sa dubina i do 250 m. Pumpe su optimizovane za rad na sunčevu energiju, i uz direktno napajanje jednosmernom strujom sa solarnih panela uz pomoc MPPT tehnologije, imaju i do 20% veci učinak od pumpi koje koriste naizmeničnu struju i tako uz mali broj panela ostvaruju vrlo velike učinke u navodnjavanju.

Uz precizno dimenzionisanje pumpe, za konkretnu dubinu vode u bunaru, potreban pritisak u sistemu i potrebnu dnevnu količinu vode, vršimo optimalan odabir solarne pumpe koji dalje omogućava i proširenje sistema uz pojačavanje snage solarnih panela.

Posedujemo širok asortiman različitih modela za preciznu optimizaciju efikasnosti. Pumpe omogućavaju neprestan rad od ranih jutarnjih sati, a uz pomoć pretvarača se mogu noću priključiti i na izvore naizmenične struje, agregate ili strujnu mrežu. Takođe, sve pumpe dolaze sa kontrolerom rada pumpe koji omogućava preciznu regulaciju rada pumpe, dodatne ulaze za plovke u rezervoarima (ukoliko se pumpe koriste za punjenje akumulacija), kao i ulaze za sisteme za daljinsko upravljanje pumpama.

Postoji mogućnost i napajanja pumpi preko baterija (akumulatora). Pumpe se mogu opremiti i sigurnosnim plovcima koji pumpu isključuju u slučaju nestanka vode u bunaru. Naše pumpe štite vodeni izvor u slučaju havarija i nikako ne zagađuju izvor vode za dalje korišćenje, jer sistem rada pumpe nije zasnovan na podmazivanju uljem već se pumpe podmazuju vodom. Dugogodišnjim razvojem inženjera dobijen je vrhunski proizvod za pouzdanim radom, dugim životnim vekom i veoma jednostavnim korišćenjem.

Solarni paneli i solarna pumpa za navodnjavanje čine život lakšim, uspešnijim i mnogo bogatijim!

Autonomna solarna rasveta za voćnjake u jednom proizvodu su integrisani solarni panel, led reflektor, senzor pokreta i baterija. Laka montaža. Nakon sumraka uključuje se lampa i radi sa 30% snage sve dok senzor pokreta ne detektuje prisustvo čoveka kada se jačina sijalice povećava na 100%. Nakon odlaska čoveka iz zone koju pokriva senzor, sijalica se vraća na režim 30% snage. U ponudi su lampe jačine 20W, 40W i 60W.